Starten met GIS in ArcGIS Online

Investering

Deze training duurt 2 dagen vraagt een investering van €1.350,- excl. BTW.

Snel naar

ArcGIS Online is het platform voor het opslaan, beheren en delen van uw geografische informatie via interactieve kaarten (webmaps). 

Heeft u nog geen ervaring met GIS en ArcGIS? Volg dan deze training! U leert de wereld van GIS en ArcGIS Online kennen en verkent de mogelijkheden van self-service mapping. ArcGIS Online is hét cloud-platform voor het opslaan, beheren en delen van uw geografische informatie via interactieve kaarten. De eerste dag staat in het teken van het leren kennen van GIS en de concepten. De tweede dag staat in het teken van het direct toepassen van deze kennis in ArcGIS Online en het maken van interactieve kaarten en applicaties. 

Doelgroep: deze training is speciaal voor nieuwe klanten die met GIS gaan werken in ArcGIS Online, creators in het ArcGIS Online portaal (gebruikers zonder desktop-software) en gebruikers die zich richten op online mapping. GIS is een toevoeging aan uw dagelijkse werkzaamheden en u wilt de kracht van kaarten inzetten in uw organisatie. U heeft nog geen ervaring met GIS en wil in 2 dagen klaar zijn om met ArcGIS Online te werken binnen uw organisatie. 

Let op: deze training is een combinatie van Introductie GIS en Gebruik van ArcGIS Online. Heeft u 1 van deze trainingen al gevolgd, dan is deze training voor u niet geschikt. Bent u al bekend met GIS en wilt u leren werken met ArcGIS Online? Kijk dan naar de training ‘Gebruik van ArcGIS Online  

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is GIS?
  • Begrijpen van GIS data
  • Coördinatensystemen
  • Werken met kaarten & dataformaten
  • Wat is ArcGIS Online?
  • Datasoorten & data toevoegen
  • Webapplicaties maken
  • Kennismaking met het maken van webapps met ArcGIS StoryMaps, ArcGIS Dashboard en ArcGIS WebApp Builder en ArcGIS Instant Apps 

Vereiste voorkennis

Voor deze training is geen voorkennis vereist.

De training aan laten sluiten op uw werkprocessen?

Bekijk dan eens wat wij voor u kunnen betekenen met een maatwerk- of groepstraining.

Meer informatie