Masterclass Architectuur & GIS

Investering

Deze masterclass duurt 3 dagen en vraagt een investering van €2850,- excl. BTW.

Snel naar

Laat de geo-informatievoorziening in uw organisatie aansluiten bij de veranderende vraag van binnen en buiten uw organisatie. Denken vanuit architectuur biedt een goede leidraad om veranderingen te kunnen sturen en geo-informatie te laten aansluiten op de businessprocessen.

De veranderende wereld van de geo-informatievoorziening

Onze samenleving staat voor grote opgaven. Denk aan de klimaatverandering, biodiversiteit, energietransitie, duurzaamheid, woningmarkt, vergrijzing en mobiliteit. Aan de andere kant verandert de technologie razendsnel en ondergaat de wereld een digitale transformatie.
Wat betekenen deze veranderingen voor de geo-informatievoorziening in uw organisatie? Hoe zorgt u dat uw geo-informatievoorziening mee kan bewegen met de steeds veranderende vraag van binnen en buiten uw organisatie, zonder vast te lopen? Architectuur is een krachtig middel om sturing te geven bij veranderingen.

Wat leert u in deze masterclass?

Deze masterclass duurt drie dagen.

Dag 1: Kennismaking met bedrijfsarchitectuur
Op dag 1 maakt u kennis met bedrijfsarchitectuur. U leert het belang van architectuurprincipes als middel om richting te geven aan toekomstige veranderingen. U krijgt inzicht in de samenhang tussen de dienstverlening die een organisatie biedt aan haar klanten en partners, de interne processen en organisatie die daarvoor nodig zijn, de informatie en apps die daarbij nodig zijn en de onderliggende infrastructuur en standaard software. Deze bedrijfsarchitectuur moet de strategie en doelstellingen van de organisatie ondersteunen.

Dag 2: Bedrijfsarchitectuur in een geo-omgeving
Op dag 2 wordt de theorie van bedrijfsarchitectuur toegepast op de geo-informatievoorziening. U leert hoe u de strategie en doelstellingen van uw organisatie kunt vertalen naar architectuurprincipes en naar de inrichting van uw geo-informatievoorziening. Dit passen we toe op de transitie van client/server GIS architectuur naar Web GIS architectuur (de Web GIS transitie).

Dag 3: Architectuur binnen ArcGIS
Dag 3 biedt een verdieping van uw kennis van de architectuur binnen ArcGIS.

Docenten

De masterclass kent een combinatie van theorie en praktijk en is interactief van karakter. De masterclass wordt georganiseerd door Esri Nederland en wordt mede ingevuld door Adviesgroep Novius. Alle sprekers zijn al jaren actief op dit vlak en hebben hun sporen daarin verdiend.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor informatiemanagers, geo-coördinatoren, leidinggevenden van geo-afdelingen, demand managers, architecten en informatie-adviseurs. Ook voor ervaren GIS- of geo-experts en adviseurs is deze masterclass een goede investering in hun persoonlijke ontwikkeling.