Opleidingen events

Summit Mapping magic with John Nelson

Datum: 23 april 2024

Grijp deze unieke kans om te leren van mapping-expert John Nelson. Doe inspiratie op en duik mee in de magische wereld van kaarten tijdens deze dag vol ontdekking en hands-on mapping-ervaringen.

Lees meer
Masterclass Imagery

Datum: 25, 26 juni en 3 juli

Wilt u aan de slag met Imagery in uw organisatie, maar weet u niet waar u moeten beginnen? Welke keuzes moet ik maken rondom content en data management? Hoe zorg ik ervoor dat mijn producten bij de juiste eindgebruikers terecht komen? Welke mogelijkheden zijn er rondom Imagery & Raster Analytics? In de masterclass Imagery gaan we deze vragen (en nog veel meer!) behandelen, om u en uw organisatie verder te helpen rondom het werken met Imagery data 

Lees meer
Masterclass Strategische opgaven succesvol aanpakken met GIS

Datum: 3, 4 juni en 9 september 2024

Uw strategische en maatschappelijke opgaven vragen veel van uw organisatie. Inhoudelijk worden de opgaven complexer, er zijn meer interne en externe belangen en belanghebbenden en toenemende risico’s. Bij veel vraagstukken speelt locatie een sleutelrol en kunnen geografie en (geo)data helpen bij de aanpak. Deze masterclass reikt inzichten en instrumenten aan die u en uw organisatie in staat stellen om de aanwezige GIS-voorzieningen (data, tools en kennis) effectiever in te zetten voor uw strategische opgaven.

Lees meer
Masterclass Data science & GIS

Datum: 10, 11 en 19 juni 2024

Bent u als GIS-professional nieuwsgierig naar hoe u GIS kunt inzetten in data science-vraagstukken én hoe deze data disciplines elkaar kunnen versterken? Volg dan deze masterclass!

Steeds meer GIS-professionals ontdekken dat de data disciplines data science en GIS soms op het snijvlak van elkaar zitten. Data science maakt het mogelijk om voorspellingen te doen en toekomstscenario’s te visualiseren op basis van bekende data. Locatie-analyse via een GIS wordt hierin niet altijd meegenomen, terwijl dit juist kansen biedt.

Lees meer
Masterclass Architectuur & GIS

Datum: 13, 14 en 21 mei 2024

Steeds meer businessprocessen kennen een geo-component. Geo-informatie wordt steeds meer integraal onderdeel van de totale informatievoorziening. Tegelijkertijd gaan de technische ontwikkelingen snel. Om de kracht van een Web GIS te benutten en mee te bewegen met de totale informatievoorziening moeten architectuurkeuzes worden gemaakt. In deze masterclass worden relevante architectuurprincipes geïntroduceerd en in een Web GIS-context geplaatst. Voorop staat het praktisch toepassen van architectuur-denken vanuit een theoretische basis.

Lees meer
Masterclass Technische Architectuur

Staat u aan de start van een migratie of architectuur traject en wilt u de deployment opties en inrichtingskeuzes beter begrijpen? Volg dan deze masterclass 

Lees meer
Masterclass: Succesvol inzetten van het ArcGIS-portaal

In deze masterclass kijken we samen met u naar het gebruik van het Portaal en naar een ‘WebGIS’. Wat is zo’n WebGIS en hoe gaat u de volledige kracht van het portaal inzetten in uw organisatie? Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers ook effectief aan de slag gaan met het maken van webmaps en webapps? Welke uitdagingen krijgen wij als organisatie bij een groeiend gebruik van die omgeving? Hoe begeleid ik die groei?

Lees meer