Opleidingen events

Workshop: Configureer een dashboard in ArcGIS Online

Bent u erbij op 24 maart?

In iedere organisatie speelt het vraagstuk “Voor wie is deze data interessant en hoe kunnen we dit overzichtelijk verspreiden met de betrokken partijen?”. ArcGIS Dashboards helpt u hier een handje bij. Door middel van ArcGIS Dashboards kunt u niet alleen uw data overzichtelijk weergeven, maar ook de ruimtelijke relatie tussen feiten en trends.

Het gevolg: een overzichtelijk dashboard dat het fundament vormt van een gedegen actieplan. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden rondom het klimaat. Het dashboard geeft alle betrokken partijen in-één-oogopslag inzicht in de elementen die aandacht vragen en hoe dit zich verhoudt tot elkaar.

Bekijk de workshop
Voorbereiden op de verandering

Bent u erbij op 31 maart 2021?

Deze interactieve, hands-on workshop biedt deelnemers belangrijke ingrediënten bij het opstellen van een veranderplan. We werken met heProsci Adkar model, een bewezen methode voor het ondersteunen van veranderprocessen. De focus van de workshop ligt op de eerste stap in het ProSci Verandermanagement procesPreparing for ChangeWat betekent WebGIS voor mijn organisatie en met welke veranderingen moeten wij rekening gaan houden. De workshop is bedoeld voor GIS Managers en leidinggevenden, die een nieuwe ArcGIS implementatie plannen of het gebruik van ArcGIS willen verbreden.  

Lees meer
Aan de slag met Spatial Machine Learning

Bent u erbij op 8 april?

Op donderdag 8 april neemt Dr. Orhun Aydin*, sr. researcher van het spatial analytics team van Esri, u in een halve dag mee in de wereld van spatial machine learning. In veel machine learning modellen is de data al op orde en is er een helder stappenplan, de praktijk is vaak weerbarstiger. In deze preconference workshop nemen we u mee in de life cycle van data-engineering en visualisaties tot aan het maken en beoordelen van het spatial machine learning model. U gaat hands-on aan de slag en maakt kennis met alle benodigde tools die beschikbaar zijn in ArcGIS Pro.

Meer informatie
Masterclass Geo-Informatievoorziening in uw organisatie

Bent u erbij op 1,2 en 7 juni 2021?

In deze masterclass krijgt u inzicht in de samenhang tussen de ontwikkeling van de informatiesamenleving en de te realiseren toegevoegde waarde van (geografische) informatie.  Leert u naar geo-informatievoorziening te kijken vanuit het perspectief van interne en externe klanten en daar ook naar te handelen. En nog veel meer.

Los de uitdagingen van vandaag en morgen op door optimaal gebruik te maken van de snel veranderende informatievoorziening in uw organisatie.

Lees meer
Masterclass Data science & GIS

Bent u erbij op 8 en 9 juni 2021 ?

Bent u als GIS-professional nieuwsgierig naar hoe u GIS kunt inzetten in data science-vraagstukken én hoe deze data disciplines elkaar kunnen versterken? Volg dan deze masterclass!

Steeds meer GIS-professionals ontdekken dat de data disciplines data science en GIS soms op het snijvlak van elkaar zitten. Data science maakt het mogelijk om voorspellingen te doen en toekomstscenario’s te visualiseren op basis van bekende data. Locatie-analyse via een GIS wordt hierin niet altijd meegenomen, terwijl dit juist kansen biedt.

Lees meer
Masterclass Architectuur & GIS

Bent u erbij op 15,16 en 22 juni?

Steeds meer businessprocessen kennen een geo-component. Geo-informatie wordt steeds meer integraal onderdeel van de totale informatievoorziening. Tegelijkertijd gaan de technische ontwikkelingen snel. Om de kracht van een Web GIS te benutten en mee te bewegen met de totale informatievoorziening moeten architectuurkeuzes worden gemaakt. In deze masterclass worden relevante architectuurprincipes geïntroduceerd en in een Web GIS-context geplaatst. Voorop staat het praktisch toepassen van architectuur-denken vanuit een theoretische basis.

Lees meer