ArcGIS Vakopleiding

De opleiding biedt in een periode van twee keer 6 weken handvatten, begeleiding en praktische kennis.

Introductie ArcGIS Vakopleiding

De ArcGIS Vakopleiding richt zich op het inzetten van ArcGIS in de organisatie. De opleiding is zo ingericht dat jij aan het einde weet welke mogelijkheden ArcGIS te bieden heeft en hoe je deze inzet. Hiermee ben je niet alleen zelf bekwaam en op de hoogte van alle mogelijkheden, maar heeft de organisatie er ook iemand bij die de skills heeft om ArcGIS optimaal te gaan gebruiken.

De opleiding biedt in een periode van twee keer 6 weken handvatten, begeleiding en praktische kennis. Iedere week werk je met verschillende ArcGIS-producten die je helpen om effectief met GIS te werken.

Een bijkomend voordeel van de ArcGIS Vakopleiding dat dit ook tevens een goede voorbereiding is op het ArcGIS Pro Foundation Exam. Een wereldwijd officieel erkend examen om je kennis en kunde van ArcGIS aan te tonen. 

Inspiratiesessie EGPP/ArcGIS Vakopleiding

Op donderdag 30 mei 2024 ontvangen wij u graag voor de inspiratiesessie over het Esri GIS Professional Programma & ArcGIS Vakopleiding: dé beste opleidingen om de volgende stap in uw carrière te zetten. Schrijf u nu in.

Inschrijven

Voorlichtingssessie

Bent u benieuwd naar het waarom, de inhoud en praktische informatie rondom de ArcGIS Vakopleiding? Bekijk dan onze voorlichtingssessie.

Na de opleiding ben jij in staat om

 • De Web GIS-visie van jouw organisatie in de praktijk te brengen.
 • Data inzichtelijk te maken met ArcGIS.
 • Met vertrouwen te werken met ArcGIS Pro, het portaal en de verschillende apps.
 • De juiste ArcGIS-technologie te kiezen om een vraagstuk te ondersteunen/op te lossen.
 • Om het ArcGIS Pro Foundation exam af te nemen.

 

Benieuwd naar de ervaring van een oud-deelnemer? Lees hier de ervaring van Niels van Loenhout van Martens en Van Oord.

Voorkennis

Van de deelnemer:
De deelnemer heeft kennis van de GIS-concepten op het niveau van de training Introductie GIS en Gebruik van ArcGIS Pro. Indien deze kennis niet aanwezig is, kun je deze kennis opdoen door voorafgaand aan de vakopleiding, de training zelfstandig door te nemen.

Van de organisatie:
De kennis en kunde van de training Inrichten en beheren van het ArcGIS-portaal dient als voorkennis binnen de organisatie aanwezig te zijn; het portaal van de organisatie is ingericht. Het is niet noodzakelijk dat de deelnemer deze beheerkennis heeft.

Korte inhoud

Blok 1
In dit blok leer je hoe je data kunt omzetten naar informatieproducten die bruikbaar zijn binnen je organisatie. Je maakt hierbij gebruik van verschillende applicaties binnen het ArcGIS systeem, zoals ArcGIS Pro, ArcGIS Online, ArcGIS StoryMaps, ArcGIS Web AppBuilder en ArcGIS Dashboard.

Blok 2
In dit blok ga je verder met datagedreven werken. De nadruk ligt in dit blok op beheer en kwaliteit van data, mogelijkheden van opslag en de toepassing van geografische data in uw werkprocessen. De producten die hier voorbij komen zijn ArcGIS Enterprise, ArcGIS Online, ArcGIS Pro en FieldMaps.

Praktische informatie

Periode: 12 weken (opgedeeld in 2x 6 weken)
Lesuren: 8 uur per week op locatie bij Esri Nederland
Zelfstudie: 2 tot 4 uur zelfstudie per week om opdrachten uit te werken. Per blok van 6 weken werk je aan case die aansluit op je huidige werk.
Prijs: €6.950,- excl. btw
Startdata: donderdag 5 september 2024 en voorjaar 2025.

De voertaal van de vakopleiding is Nederlands. 95 procent van het opleidingsmateriaal is Nederlandstalig; een aantal verdiepende handleidingen zijn Engelstalig.

Doelgroep(en)

De vakopleiding is gericht op twee verschillende doelgroepen: nieuwe GIS-gebruikers en GIS-gebruikers die al werken met GIS, maar aan de slag gaan met de nieuwste ArcGIS-technologie. Bij een nieuwe GIS-gebruiker kunt u ook denken aan een beleidsmederwerker die geografische data wilt gebruiken in de dagelijkse werkzaamheden.

GIS-gebruikers die willen doorgroeien:
 • Je werkt dagelijks met de basismogelijkheden van GIS (ArcMap, GeoWeb en/of ArcGIS Pro), zoals intekenen, visualiseren en muteren.
 • Je kent je eigen manieren en trucjes om met GIS te werken, maar je wilt alle nieuwe technologie ook gaan inzetten in jouw werk.
 • Je wilt alles leren over ArcGIS en de nieuwste technieken.
 • Je wilt jouw organisatie verder helpen in het toepassen van GIS in de organisatie.
 • Je wilt graag een leerpad dat jou verder helpt.
 • Je hebt MBO+/HBO werk- en denkniveau
Nieuwe GIS-gebruikers
 • Je hebt kennisgemaakt met de GIS-wereld en wilt daar verder in werken en groeien.
 • Je hebt kennis van de basisconcepten van GIS of bent bereid om deze voor de vakopleiding op te doen.
 • Je gaat GIS gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden.
 • Je wilt alles leren over ArcGIS en de nieuwste technieken.
 • Je wilt jouw organisatie verder helpen in de WebGIS-transitie, waar de kracht van het portaal en de kaart centraal staan.
 • Je wilt graag een leerpad aan GIS-trainingen dat jou verder helpt.
 • Je hebt MBO+/HBO werk- en denkniveau.

Iets voor jou? Ga met ons in gesprek

De volgende startdatum van de ArcGIS Vakopleiding is donderdag 7 maart 2024 en najaar 2024.

 

Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om te kijken of de vakopleiding bij je past. Om een gesprek in te plannen willen we je vragen je gegevens achter te laten via onderstaand formulier.

Contact opnemen

Liever geen formulier invullen? Neem dan contact met ons op via de mail of per telefoon.