Configureer een dashboard in ArcGIS Online

Investering

Deze workshop duurt 1 dag (opgedeeld in twee delen) en vraagt een investering van €995,- excl. BTW.

Snel naar

 

In iedere organisatie speelt het vraagstuk “Voor wie is deze data interessant en hoe kunnen we dit overzichtelijk verspreiden met de betrokken partijen?”. ArcGIS Dashboards helpt u hier een handje bij. Door middel van ArcGIS Dashboards kunt u niet alleen uw data overzichtelijk weergeven, maar ook de ruimtelijke relatie tussen feiten en trends.

Het gevolg: een overzichtelijk dashboard dat het fundament vormt van een gedegen actieplan. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden rondom het klimaat. Het dashboard geeft alle betrokken partijen in-één-oogopslag inzicht in de elementen die aandacht vragen en hoe dit zich verhoudt tot elkaar.

Vorm en inhoud

Wij nemen u tijdens de workshop mee in de configuratie van een dashboard voor de dataset ‘Landelijke verkeersongevallen’ van de RDW. Hierbij wordt er gekeken naar de mogelijke keuzes en de timing van deze keuzes.

De workshop is opgedeeld in twee delen van een halve dag. De eerste halve dag zal virtueel plaatsvinden in een groepsgrootte van maximaal 10 deelnemers. Hierbij gaat u interactief aan de slag. Voor de tweede halve dag plannen we een individuele virtuele sessie met u in. Samen bekijken we de eigen data in het ArcGIS Online account en maken we de vertaalslag naar een dashboard.

Alvast benieuwd naar een voorbeeld. Bekijk dan het verkeersongevallen dashboard in de gemeente Edam-Volendam.

VEREISTE voor deelname

Om deel te nemen aan deze workshop bent u al bekend met ArcGIS Online en heeft u toegang tot een eigen ArcGIS Online omgeving. In uw eigen omgeving heeft u toegang tot de User Type Creator of GIS Professional.

Gebruik van ArcGIS Online (voor GIS professionals)
1 dag
Nederlands

Waarom deze workshop

Vanuit meerdere organisaties kreeg Esri Nederland de vraag om te helpen bij het creëren van dashboards. In deze workshop nemen we u daarom mee door het proces, zodat u en uw organisatie dit proces nog meermaals kan herhalen.

"Het belangrijkste van een dashboard maken is dat u beschikking heeft tot de data, maar vooral dat u weet welke informatie u in het dashboard wilt tonen. "