Functioneel Beheerder

Bekijk meer leerpaden

Heeft u een vraag over dit leerpad?

Wij geven u graag persoonlijk advies. Neem vrijblijvend contact met ons.

Aanbevolen basis-trainingen

Voor de rol van functioneel beheerder raden wij u aan de volgende trainingen te volgen.

Introductie GIS

Dit is hét startpunt voor iedereen die nog geen ervaring heeft met een Geografisch Informatie Systeem (GIS).  

Aan de hand van theorie, oefeningen en voorbeelden wordt u meegenomen in de wereld van GIS. De training richt zich op het leren kennen van de GIS-concepten, zoals het begrijpen van geografische data, coördinatensystemen en mogelijke analyses. Tijdens deze training werkt u met verschillende online kaarten. Hiermee verkent u de mogelijkheden van visualisaties, analyses en onderzoekt u de verschillende aspecten van (web)GIS.    

Bekijk training

Gebruik van ArcGIS Pro

Dit is de training voor iedereen die effectief met ArcGIS Pro aan de slag wil gaan.

In deze training leert u de mogelijkheden van ArcGIS Pro kennen. Deze training introduceert technieken om van data te visualiseren, kaarten te maken, data te beheren, geografische analyses te doen en uw data te delen. U leert essentiële vaardigheden die nodig zijn om effectief met ArcGIS Pro aan de slag te gaan.

De volgende onderwerpen/werkzaamheden komen aan bod:

  • Combineren van data uit verschillende bronnen om hier informatieve kaarten van te maken
  • Visualiseren van data
  • Organiseren, creëren en muteren van geografische data
  • Analyseren van data om hier nieuwe informatie van te maken
  • Relateren van niet-geografische tabellen met uw geografische data
  • Delen van kaarten, analyse resultaten en modellen aan anderen
  • Werken met en visualiseren van 3D-data

Vereiste voorkennis op het niveau van ‘Introductie GIS’.

Bekijk training

Inrichten en beheren van het ArcGIS-portaal (Online/Enterprise)

Deze training richt zich op de inrichting en/of het beheer van het ArcGIS-portaal. Dit kan zowel een ArcGIS Online en/of een ArcGIS Enterprise portaal zijn. Deze training wordt op maat voor u samengesteld en ingevuld. Voorafgaand aan de trainingsdag vindt er een intakegesprek plaats met u en de docent, waarin u de onderwerpen bespreekt die belangrijk zijn voor uw organisatie en portaal. De docent stelt op basis hiervan het programma samen, waarin de volgende onderdelen aan bod kunnen komen.  

Bekijk training

Gebruik van ArcGIS Online

In deze training staat centraal hoe u met ArcGIS Online, services, webmaps & webapplicaties kunt werken. ArcGIS Online is het platform voor het opslaan, beheren en delen van uw geografische informatie via interactieve kaarten (webmaps).  

U ontdekt hoe u data naar ArcGIS Online kunt publiceren. Ook leert u hoe u direct data toevoegt aan het ArcGIS Online Portaal (self-service mapping). Tijdens deze workshop maakt u een aantal webmaps en webapplicaties om de gegevens uit verschillende services te visualiseren voor de eindgebruiker.  

Doelgroep: gebruikers in ArcGIS Online portaal die willen werken met ArcGIS Online, services, webmaps en webapplicaties. Deze training is geschikt voor gebruikers zowel met en zonder ArcGIS Pro toegang. Indien u met ArcGIS Pro en ArcGIS Online gaat werken, is het aan te raden om eerst onze training Gebruik van ArcGIS Pro te volgen en daarna Gebruik van ArcGIS Online. Kijk eens naar het leerpad van de GIS-professional

Bekijk training

ArcGIS Enterprise: Content delen voor beheerders

Webmaps, apps en andere autoritatieve GIS content is het hart van een ArcGIS Enterprise portaal. In deze training wordt er gekeken naar de belangrijkste workflows en best practices om de verschillende onderdelen te delen met het portaal en deze beschikbaar te stellen voor gebruikers.  

Doelgroep
Deze training is geschikt voor functioneel beheerders en applicatiebeheerders die werken met ArcGIS Pro en het ArcGIS Enterprise portaal. Deze training richt zich op het publiceren van verschillende soorten services. Verder krijgt u inzicht in het optimaliseren van deze verschillende services en de werking van het portaal op de achtergrond. Deze training bevat Engelstalig lesmateriaal, begeleid door een Nederlandssprekende docent. 

Bekijk training

Neem contact op

Heeft u niet zoveel met formulieren? U kunt ook via onderstaande manieren contact met ons opnemen.

E-mail ons

opleidingen@esri.nl

Bel ons

+31 (0)10 217 07 30